Woorden tellen met de woordenteller

Vaak zul je het aantal woorden in je artikel of boekverslag willen tellen. Het aantal woorden dat je mag gebruiken is vaak beperkt. Met dit formulier kun je dit snel vaststellen.

We hebben recent een extra optie gemaakt om ook het aantal karakters, letters of tekens te tellen. Je kunt trouwens ook met MS Word woorden tellen, dat leggen we je ook uit.

Woorden en karakters tellen met de woordenteller

Moet je een verslag of artikel schrijven met een vast aantal woorden, dan moet je dit aantal wel moeten kunnen tellen natuurlijk. Dat kan met onze online woordenteller en karakterteller

Plak simpelweg het stuk tekst waarvan je de woorden wilt tellen in het tekstvak hieronder en klaar is Kees! De woorden teller heeft zijn werk gedaan. Sinds kort kun je daarnaast ook het aantal karakters tellen, zonder extra stappen.

WOORDEN TELLEN MET MICROSOFT WORD

Als je MS Word gebruikt kan woorden tellen trouwens nog makkelijker, dat heeft een ingebouwde woordenteller. Het aantal woorden in het document waar je mee bezig bent wordt dan onderaan, bij de statusbalk, weergegeven

Ook als je maar van een deel de woorden wilt tellen kan dat. Selecteer het gewenste stuk tekst. In de statusbalk staat nu bv "88 / 400". Het totale document heeft dan 400 woorden, de selectie 88.

Also check our english Word and Character count tool